Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mi a protkológia?

2012.07.11

 

 
A proktológia a végbél betegségeivel foglalkozó tudomány. Nagyon sok embert érint ez a betegség csoport és nagyon sok a tévhit, a helytelen diagnózis alapján végzett kezelés.
A proktológiai vizsgálat nem fájdalmas. Ha kellő időt fordítunk rá, elmagyarázva a páciensnek ennek menetét egyáltalán nem fájdalmas, csak kicsit kellemetlen. Természetesen vannak erős fájdalommal járó betegségek is, ahol a tükrözést nem végezzük el első alkalommal.
 
Az emberek többsége minden végbél táji panaszt aranyerességnek vél és ennek megfelelően kezel. Ez valóban a leggyakoribb betegség, mely a lakosságnak akár 40%-át is érintheti életének valamely szakaszában. Az esetek jó részében azonban más áll a háttérben: végbélrepedés, sipoly, gombás vagy egyéb bőrgyulladások hasonló tüneteket okozhatnak. Gyakoriak a székelési nehézséget és erős fájdalmat okozó záróizom működési zavarok. A helytelen öndiagnózis után alkalmazott inadekvát terápia miatt az állapot súlyosbodhat, a gyógyulás elmarad.
 
Nagyon fontos tehát, hogy panaszaival szakemberhez forduljon. Nem az a jó orvos, aki "nadrágon keresztül" diagnosztizál ezzel "megkímélve" minket: nagyon fontos a tüzetes, szakszerű vizsgálat. Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy az aranyér-betegség tünetei megegyezhetnek a vastag-végbélrák tüneteivel, mely korunkban az egyik leggyakoribb rosszindulatú daganat.
 
Rendelőnkben korszerű homeopátiás módszerrel, innovatív szemlélettel kezeljük a végbél betegségeit. Az időben elkezdett kezelés általában ambulánsan elvégezhető.
 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.